Kamis, 28 Juli 2011

RPP BAHASA JAWA KLS X SMA/MA


Mata Pelajaran : Basa Jawa
Kelas / Semester: X(sepuluh) / Ganjil
Pertemuan ke :
Alokasi Waktu :
  1. STANDAR KOMPETENSI
    Bisa ngrungokake lan mahami sarta tumanggap sadengah wacana lisan kanthi ngrungokake lsp
    Ngrungokake woro-woro, mangerteni isining woro-woro
  2. KOMPETENSI DASAR
    Nyathet isi utama / amanat pokok ing sajrone woro-woro sing diandharake
  3. INDIKATOR
    Nanggapi kanthi lisan isine woro-woro
  4. TUJUAN PEMBELAJARAN
    Siswa bisa nyathet isine woro-woro
    Siswa bisa gawe woro-woro nganggo Basa Jawa sing bener lan becik
    Siswa bisa macakake woro-woro ing ngarep kelas kanthi lafal sing bener
  1. MATERI PEMBELAJARAN
    Woro-woro
  2. METODE PEMBELAJARAN
    Demonstrasi
    Pitakon & wangsulan
    Diskusi
  3. LANGKAH-LANGKAH PEMBELAJARAN

    1. Kegiatan Awal :
      Guru uluk salam pambuka
      Guru maca tuladhane woro-woro
    2. Kegiatan Inti :
      Siswa ngrungokake kanthi temen woro-woro sing diwaca
      Siswa gawe woro-woro bab sing beda
      Siswa maca woro-woro sing wis dadi ing ngarep kelas
    3. Kegiatan Akhir :
      Guru lan siswa bebarengan gawe dudukan bab woro-woro sing ganep, becik, lan gampang dingerteni
      Guru nutup kanthi salam penutup

  4. ALAT/BAHAN/SUMBER BELAJAR
    Kalawarti Penyebar Semangat
    Pawarta Radio ( RRI utawa Radio Swasta )
    Buku Piwulang Basa : Penerbit Sportif
  5. PENILAIAN :
    Proses : Pamacane pawarta lan tumanggape siswa
    Hasil : Kang dikumpulake saka tugas guru, supaya gawe woro-woro
    Observasi: Check – list



Tidak ada komentar:

Poskan Komentar